Bestellingen & Betalingen

Controleer alle informatie zorgvuldig voordat je jouw bestelling plaatst, vooral jouw verzendadresgegevens. We zijn niet in staat om wijzigingen of annuleringen aan te brengen nadat jouw bestelling is geplaatst. Als er een fout is gemaakt, bel ons dan onmiddellijk op (+31) 636130281 na het plaatsen van jouw bestelling en we zullen ons best doen om je te helpen.

Kan ik mijn bestelling wijzigen of annuleren?

We zijn niet in staat om wijzigingen of annuleringen aan te brengen nadat jouw bestelling is geplaatst. Bel ons onmiddellijk op (+31) 636130281 na het plaatsen van jouw bestelling en we zullen ons best doen om je te helpen. We verontschuldigen ons voor enig ongemak.

Wanneer word ik in rekening gebracht?

Wanneer je jouw bestelling plaatst, is jouw betaalmethode geautoriseerd (niet in rekening gebracht). Deze autorisatie zorgt ervoor dat het geld voor de bestelling beschikbaar is terwijl jouw bestelling klaar is om te verzenden. Zodra jouw bestelling is verzonden, wordt jouw betaalmethode in rekening gebracht. Als jouw bestelling om welke reden dan ook wordt geannuleerd, wordt de autorisatie automatisch binnen 5-7 werkdagen verwijderd. Het exacte tijdsbestek voor verwijdering wordt bepaald door de bank die de kaart heeft uitgegeven.

Geaccepteerde betaalmethoden en betaalmethodekwesties

Wij accepteren IDeal, Visa, MasterCard, American Express, PayPal en Klarna (achteraf betalen).
Alle producten zijn inclusief btw.

Problemen met betaalmethoden

Als jouw (krediet) kaart is geweigerd, is jouw informatie onjuist ingevoerd of zijn er problemen met de kaart. Probeer een nieuwe betaalmethode en neem contact op met jouw financiële instelling voor meer informatie over de weigering.